9 gode råd

Krydderier og frugt, der læger ...
Små fif, der lindrer ...
Undgå unødvendig belastning ...

Kom ud i den friske luft

Ingefær er desinficerende,slim- og sveddrivende samt febernedsættende. Timian bliver inden for naturmedicinen traditionelt brugt som middel imod tør hoste, kighoste, bronkitis, halsbetændelse og blærebetændelse. Timian er bakterie- og svampehæmmende og indeholder tymol, som også virker beroligende og desinficerende på luft- og urinveje.
Citrussfrugters høje indhold af C-vitamin gør dem til et naturligt valg i behandlingen af forkølelse.


Små fif, der lindrer

Et almindeligt bad eller et regulært dampbad løsner op for en stoppet næse, så man lettere kan pudse næsen. Brug altid et blødt engangslommetørklæde og ikke blot toiletpapir, som rasper huden i stykker, når du pudser næse det. Smid lommetørklædet ud lige efter brug – derved begrænses smitterisikoen.
Sørg for at ligge med hovedet ekstra højt, når du sover.
Prøv f.eks. denne vitaminrige forfriskning:
Presset saft af en citron
sød med sukker efter behag
tilsæt kogende vand,
så kruset er fyldt.
Drik den velsmagende “medicin” så varm, som du kan. Uhm!.


Undgå unødvendig belastning

Større fysiske anstrengelser kan være både svære og ubehagelige, når man ikke kan trække vejret ordentligt. Vær opmærksom på at rygning og anden form for røg generer den i forvejen belastede næse-slimhinde.FAKTA om forkølelse

Forkølelse forårsages af smitte med en eller flere af de mere end 100 forskellige forkølelsesrelaterede vira.
Smitte sker fra en forkølet person til en anden person. Den overføres dels via smitte på hænderne, som føres op til næse eller øjne, og dels via luftbårne dråber i forbindelse med hoste og nys.
Smittenrisikoen er størst i starten, hvor man nyser mest. Virusen kan overleve på huden i flere timer.
Der går to til fem dage, fra man er smittet, til forkølelsen bryder ud. En forkølet person kan smitte fra dagen før sygdommen bryder ud, til lige efter forkølelsen er overstået.
Gennemsnitligt er man forkølet to til tre gange om året